Előfordul, hogy a router-be beírt PPPoE jelszót elfelejtjük, vagy aki beírta, nem mondta el. Ezekben az esetekben jelent megoldást a router webws felületének lementése vagy a router beállítások fájlba mentése és dekódolása. A következő módszerer TL-WR740N típusú wifi router esetén biztosan működnek, más modelleken nem teszteltem.

1. A router weboldal lementése

Nyiss egy böngészőt és a router IP-címének beírásával lépj be a router beállításaiba, majd a böngészővel mentsd le az oldalt a gépedre. Nyisd meg a lementett honlap elemeit, és keress benne egy PPPoECfgRpm.html vagy StatusRpm.htm fájlt. Nyisd meg, és megtalálod benne a PPPoE jelszót.

Itt találsz videót a műveletről: Read PPPoE password on any TP-Link routers!

2. Router beállítások kimentése fájlba

Nyiss egy böngészőt és a router IP-címének beírásával lépj be a router beállításaiba, azon belül keresd meg a biztonsági mentés menüpontot, ami valószínűleg a System Tools / Backup & Restore menüben találod. Ha a Backup gombra kattintasz, a router beállításait ki tudod menteni egy fájlba, pl. config.bin. Egy egy bináris fájl, ami olvashatatlan, de a következő pontban leírom, hogyan lehet dekódolni.

Linux rendszeren a következő shell script segítségével lehet dekódolni a config.bin fájlt: decoder.sh

Windows esetén pedig vannak jelszó dekódoló programok és blogok, pl.:

 

Kategória: Általános

Támogasd munkánkat!

Blogunkat nonprofit módon, teljesen ingyen készítjük, már 7 éve. Ingyenes szoftvereket biztosítunk több száz cég számára, és természetvédelmi tevékenységet is végzünk. Ezekből semmilyen bevételünk nem származik. De mi is csak pénzből tudjuk magunkat fenntartani. Azért gyűjtünk, hogy tovább tudjuk folytatni hasznos értékteremtő munkánkat, ezért kérünk, ha van 1000 - 5000 Ft-od, amit fel tudsz ajánlani számunkra, támogass minket!

Cégünk: Völgyerdő Nonprofit Kft.

Számlaszámunk: 11749015-28535807 (OTP Bank)

 

Látogatók

146603
Ma26
Tegnap53
Ezen a héten218
Ebben a hónapban223
Összesen146603
Statistik created: 2020-06-05T08:23:38+00:00
Bejelentkezett felhasználók 0
Regisztrált felhasználók 1
Ma regisztráltak 0