Előfordul, hogy a router-be beírt PPPoE jelszót elfelejtjük, vagy aki beírta, nem mondta el. Ezekben az esetekben jelent megoldást a router webws felületének lementése vagy a router beállítások fájlba mentése és dekódolása. A következő módszerer TL-WR740N típusú wifi router esetén biztosan működnek, más modelleken nem teszteltem.

1. A router weboldal lementése

Nyiss egy böngészőt és a router IP-címének beírásával lépj be a router beállításaiba, majd a böngészővel mentsd le az oldalt a gépedre. Nyisd meg a lementett honlap elemeit, és keress benne egy PPPoECfgRpm.html vagy StatusRpm.htm fájlt. Nyisd meg, és megtalálod benne a PPPoE jelszót.

Itt találsz videót a műveletről: Read PPPoE password on any TP-Link routers!

2. Router beállítások kimentése fájlba

Nyiss egy böngészőt és a router IP-címének beírásával lépj be a router beállításaiba, azon belül keresd meg a biztonsági mentés menüpontot, ami valószínűleg a System Tools / Backup & Restore menüben találod. Ha a Backup gombra kattintasz, a router beállításait ki tudod menteni egy fájlba, pl. config.bin. Egy egy bináris fájl, ami olvashatatlan, de a következő pontban leírom, hogyan lehet dekódolni.

Linux rendszeren a következő shell script segítségével lehet dekódolni a config.bin fájlt: decoder.sh

Windows esetén pedig vannak jelszó dekódoló programok és blogok, pl.:

 

Kategória: Általános

Látogatók

243212
Ma28
Tegnap71
Ezen a héten313
Ebben a hónapban1121
Összesen243212
Statistik created: 2024-07-19T16:02:44+02:00
Bejelentkezett felhasználók 0
Regisztrált felhasználók 1
Ma regisztráltak 0